Welkom bij Repair Kids Middelburg!

Repair Kids Middelburg is een initiatief dat kinderen en jongeren de kans biedt om op een leuke en leerzame manier kennis te maken met reparatievaardigheden en duurzaamheid. Wij geloven in het belang van het ontwikkelen van praktische vaardigheden en het stimuleren van een bewuste omgang met materialen en middelen van jongs af aan.

Ons programma is ontworpen om kinderen te inspireren en hen te leren hoe ze kapotte voorwerpen kunnen repareren in plaats van ze weg te gooien. Door middel van interactieve workshops, begeleid door ervaren vakmensen, leren kinderen de basisprincipes van reparatie en onderhoud voor alledaagse voorwerpen zoals speelgoed, elektronica, kleding en meer.

Wat maakt ons uniek?

  1. Educatieve workshops: Onze workshops zijn speciaal ontworpen om kinderen op een leuke en begrijpelijke manier vertrouwd te maken met reparatie en duurzaamheid. Van eenvoudige naai- en timmerklussen tot het oplossen van elektronische problemen, onze workshops zijn geschikt voor alle leeftijden en niveaus.
  2. Samenwerking: Wij geloven in de kracht van samenwerking en moedigen kinderen aan om samen te werken, problemen op te lossen en creatieve oplossingen te bedenken. Onze workshops bevorderen teamwork en sociale interactie, wat essentieel is voor een positieve leerervaring. Voor basisscholen is er gelegenheid om lessen af te nemen. We bespreken graag de mogelijkheden.
  3. Duurzaamheid: Door kinderen te leren hoe ze kapotte voorwerpen kunnen repareren, dragen we bij aan een duurzamere samenleving. We moedigen een mentaliteit van hergebruik en reparatie aan, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook helpt om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen die een leven lang meegaan.

Waarom Repair Kids Middelburg?

  • Leerzaam en leuk: Onze workshops combineren educatie met entertainment, waardoor kinderen plezier hebben terwijl ze nieuwe vaardigheden leren.
  • Duurzame toekomst: Door kinderen bewust te maken van de waarde van reparatie en hergebruik, streven we naar een toekomst waarin duurzaamheid centraal staat.
  • Community betrokkenheid: Wij geloven in het bouwen van een sterke gemeenschap van makers en reparateurs, waarin iedereen kan bijdragen aan een meer duurzame en veerkrachtige samenleving.

Doe mee met Repair Kids Middelburg en ontdek de wereld van reparatie en duurzaamheid op een speelse en inspirerende manier! Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze workshops en evenementen.

Al onze vrijwilligers die deelnemen aan Repair Kids Middelburg hebben een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) in hun bezit.

Organisatie

Bestuur:

Voorzitter: Peter Zeitzen

Secretaris en oprichter: Bert Huige

Penningmeester: Angelina Segers

Projectleider Repair Kids Middelburg: Nihalia Blanken

Secretariaat: Meanderhof 67, 4337 GN in Middelburg

Website: www.repaircafemiddelburg.nl

Facebook: RepairCafeMiddelburg

E-mailadres: info@repaircafemiddelburg.nl

Rekeningnummer: NL56 RABO 0337 879 923 t.n.v. Stichting Repair Café Middelburg

KVK nummer : 73952990

RSIN nummer : 859722181

 

Ons project wordt ondersteund door: