Wonderfoon

De Gelderlander:

Alledaagse dingen worden steeds moeilijker voor dementerende ouderen. Maar hoe ver ze in dat ziekteproces ook zijn, hoe de kiesschijf van een ouderwets telefoontoestel werkt, dat weten ze vaak nog wel.

Met dat gegeven in zijn achterhoofd bouwde de Nijmeegse ICT’er en uitvinder Leo Willems een Wonderfoon: een ouderwetse telefoon als een mini-jukebox.

,,Pak de hoorn van de haak en draai na de kiestoon één van de cijfers – 0 tot en met 9 – dan krijg je een liedje te horen”, legt hij de eenvoudige werking van het apparaat uit.

Deze informatie over ombouw en programmeren is publiekelijk toegankelijk, op wonderfoon.eu

Stichting Repair Café Middelburg heeft zich toegelegd om de oude toestellen om te bouwen voor verzorgingstehuizen of particulieren die zelf de telefoons aanleveren of een gedoneerd toestel willen hebben omgebouwd. Wij doen dit op vrijwillige basis en vragen alleen de kosten voor de onderdelen en eventueel verzendkosten. Er zijn al toestellen geleverd aan diverse particulieren en zorginstellingen in Middelburg en daarbuiten. Wilt u meer informatie stuurt u een mail aan Bert Huige via info@repaircafemiddelburg.nl

Bekijk onze informatiefilm hier